Vacatures | Klantenservice +31 (0) 38 467 3 400

De Friese schilderkunst in de Gouden Eeuw

Uitverkocht/Geen herdruk

Lang is gemeend dat de schilderkunst in Friesland in de Gouden Eeuw nagenoeg samenviel met de beoefening van het portretgenre. Andere uit de zeventiende eeuw bekende genres als het stilleven, het landschap en het genrestuk zouden in Friesland niet of nauwelijks zijn vervaardigd. Dit boek toont echter aan dat in werkelijkheid de Friese schilderijenproductie verrassend omvangrijk en veelzijdig was.
De lezer maakt kennis met ruim honderd schilders die actief waren in Leeuwarden - het culturele centrum van het gewest. Niet alleen zijn hun achtergrond, de onderlinge betrekkingen en de door hen beoefende genres uitgebreid in kaart gebracht, maar ook de afzetkanalen waarover zij beschikten om de schilderijen aan de man te brengen.
Meer lezen
€ 14,95

Specificaties

Illustraties 200
ISBN 9789040083006
Taal Nederlands
Uitvoering Gebonden
Aantal pagina's 256

Levering door WBOOKS

Gratis verzending binnen Nederland
op werkdagen voor 15:30 uur besteld, morgen in huis
Gratis retour binnen 14 dagen

Reviews

Schrijf je eigen recensie

U recenseert: De Friese schilderkunst in de Gouden Eeuw

Hoe heeft u dit product gewaardeerd? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Prijs
Kwaliteit
14.95 Out of stock

Even geduld...

Het boek "{{var product.name}}" is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
De Friese schilderkunst in de Gouden Eeuw - Lang is gemeend dat de schilderkunst in Friesland in de Gouden Eeuw nagenoeg samenviel met de beoefening van het portretgenre. Andere uit de zeventiende eeuw bekende genres als het stilleven, het landschap en het genrestuk zouden in Friesland niet of nauwelijks zijn vervaardigd. Dit boek toont echter aan dat in werkelijkheid de Friese schilderijenproductie verrassend omvangrijk en veelzijdig was. De lezer maakt kennis met ruim honderd schilders die actief waren in Leeuwarden - het culturele centrum van het gewest. Niet alleen zijn hun achtergrond, de onderlinge betrekkingen en de door hen beoefende genres uitgebreid in kaart gebracht, maar ook de afzetkanalen waarover zij beschikten om de schilderijen aan de man te brengen. Naast de schilders is er ook aandacht voor de kopers van hun werk in de vorm van een gedetailleerd overzicht van het schilderijenbezit van burgers in Leeuwarden en Harlingen. In dit rijk geïllustreerde boek wordt zo een geheel nieuw beeld geschetst van de schilderkunst in Friesland in de Gouden Eeuw. Het bevat bovendien een lexicon met de biografieën van ongeveer 150 schilders die tussen 1590 en 1700 in Friesland werkzaam waren. Een absolute must voor iedereen die houdt van schilderkunst of Friesland. Bestel De Friese schilderkunst in de Gouden Eeuw rechtstreeks bij de uitgever via WBOOKS.com. Vandaag voor 15:30 uur besteld is morgen in huis! GRATIS verzending binnen Nederland!